Przeprowadzka polsko-angielska ;)

Wątek dla wszystkich włóczykijów - podróże, transport, urlopy, wyjazdy, oferty biur podróży.
Awatar użytkownika
rowelka

Przeprowadzka polsko-angielska ;)

Post autor: rowelka »

W najśmielszych snach nie myślałam, że będę Was pytać o to, co właśnie zamierzam poruszyć. Mam nadzieję, że mi pomożecie i nie będziecie na mnie źli, że opuszczam kraj. Dezerterów w Polsce się nie lubi ;) . A tak poważnie, to jadę za chlebem i za miłością do Wielkiej Brytanii i muszę z Polski zabrać kilka przedmiotów i mebli, ważnych dla mnie. Kto może mi pomóc w takiej przeprowadzce?
Awatar użytkownika
iga

Re: Przeprowadzka polsko-angielska ;)

Post autor: iga »

Czeka cie więc wielka zmiana w swoim życiu, Gratuluję Ci bardzo. rzeczy bez problemu przywieziesz kurierem albo firmę transportową, A obie te opcję mają swoje plusy i minusy. Z kurierem to jest tak że On prawdopodobnie nie wniesie ci mebli do mieszkania, a firma transportowa już prędzej. Co wybierzesz zależy od ciebie a cenniki będziesz miała na danej stronie przewoźnika.Powodzenia i wszystkiego dobrego.
Awatar użytkownika
alleg

Post autor: alleg »

O, w sumie też będę się przenosił, ale na wschodnią granicę, na Ukrainę, gdzie mieszka moja narzeczona. Słyszałem, że ten kraj to dopiero ma ciężko, ale prawdę powiedziawszy jakoś to dla miłości zniosę. Pracę mam załatwioną, a przenosić się będę z busami. Jeden od kolegi za darmo pożyczę, a drugiego normalnie, z wypożyczalni wezmę. Tobie też polecam takie rozwiązanie, bo masz przynajmniej nad wszystkim kontrolę.
Awatar użytkownika
night

Post autor: night »

No, no, poważna sprawa. Podziwiam za odwagę, ja bym tak nie potrafiła ojczyzny zostawić, przywiązanie wieloletnie robi swoje. Nie myśl jednak, że postanowiłam przyjść Cię ocenić i tyle, nie. Ja przychodzę z pomocą. Znam firmę, która może CI pomóc w międzynarodowym transporcie rzeczy. Nazywa się Speedpack https://www.speedpack.com.pl/ , a na łamach jej witryny znajdziesz wszelkie konieczne informacje.
Awatar użytkownika
kalinka

Post autor: kalinka »

Sądzę, że przed taką przeprowadzką warto zapisać się na jakiś profesjonalny kurs języka angielskiego. Z tego, co wiem, to takie kursy organizuje również Szkoła Językowa ProfiLingua. Na stronie internetowej https://www.profi-lingua.pl/kursy-jezykowe/angielski możecie zapoznać się z jej ofertą w tym zakresie, polecam :)
ODPOWIEDZ