Hej! Mam pytanie, sery pleśniowe w ciąży? Mąż kupił i nie wiem czy mi wolno...
Ewentualnie jeśli nie jadlyście pleśniowych to jakie inne polecicie? Mam ochotę na sery, bardzo je lubie ale nie wiem co mogę jeść a co nie bo nie chciałabym zaszkodzić maluszkowi.
Sery w ciąży
Wszystko o gotowaniu, przepisach, dietach i restauracjach.
Re: Sery w ciąży
Post autor: Jlśka »
Jeżeli jest z mleka pasteryzowanego to możesz, ja na początku ciąży jadłam Chodzi o odzwierzęcą bakterię Listeria monocytogenes. Bakterie listerii giną w wysokiej temperaturze. A więc mleko pasteryzowane, czyli ogrzewane do temperatury 70–100°C, tych bakterii już nie zawiera. Moim zdaniem bezpieczniejszym serem jest parmezan w ciąży.
Na stronie jest opisane że jest z mleka pasteryzowanego.
Na stronie jest opisane że jest z mleka pasteryzowanego.