Nauka dzieci w domu dla emigrantów

Jakie studia wybrać? Na jakie kursy i szkolenia warto się wybrać? Które języki powinieneś znać? Rozmawiamy o edukacji, kształceniu i rozwoju.
Lilka

Nauka dzieci w domu dla emigrantów

Post autor: Lilka »

Hej!

Kilka lat temu wyemigrowałam za pracą do Niemiec wraz ze swoim mężem i dwójką małych dzieci. Szczęśliwie udało się nam znaleźć szybko, w miarę dobrą pracę. Dzieci wysłaliśmy do niemieckiego przedszkola, ale w przyszłym roku będą miały iść do szkoły. I tu pojawiły się moje wątpliwości. Chciałabym wrócić za jakiś czas do Polski (w Niemczech wcale nie jest tak dobrze, jak mówią w polskich mediach) i też chciałabym żeby moje dzieci skończyły polską szkołę. Znalazłam w Internecie informację, że rozwiązaniem może być edukacja domowa. Powstał nawet taki nieodpłatny projekt jak Libratus, który umożliwia zapisanie dziecka do polskiej szkoły, mimo że fizycznie pozostaje ono dalej ze mną w Niemczech. Czy ktoś z Was miał możliwość korzystania z takiej formy nauczania? Czy nauczanie domowe jest efektywne? A może istnieje jakaś polska szkoła za granicą? Będę wdzięczna za odpowiedzi na moje pytania.

silnik elektryczny na łapach symbol
malinkaa88

Re: Nauka dzieci w domu dla emigrantów

Post autor: malinkaa88 »

No ja w tym względzie to nie wiem za wiele, ale mam nadzieję, że uda nam się po prostu o tym porozmawiać. I jeśli już, to sprawdzajmy takie https://ties-of-grey.com/ portale, które pozwalają nam uczyć się języka. A raczej są sposobem na poćwiczenia zapoznania się słów. A dla osób znających niemiecki, są po prostu ciekawymi stronami www. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Awatar użytkownika
erka

Re: Nauka dzieci w domu dla emigrantów

Post autor: erka »

Chcesz poznać sprawdzone metody nauki, które pomogą Ci zdać maturę? Odwiedź stronę https://mistrzedukacji.pl/liceum-i-tech ... /uqwe_ofxd Znajdziesz tam wiele przydatnych artykułów na temat technik uczenia się, które zostały wypróbowane i potwierdzone przez uczniów na całym świecie.
ODPOWIEDZ