Okulary przeciwsłoneczne dla dziecka

Wszystko o dzieciach, wychowaniu, szkole, zabawkach. Jaki prezent kupić dla malucha? Jak przetrwać bunt dwulatka? W jaki sposób postępować z nastolatkiem?
Ormala

Okulary przeciwsłoneczne dla dziecka

Post autor: Ormala »

Post może trochę nie na temat ale mam dylemat. Wybralismy się dziś z mężem na zakupy żeby kupić naszej niespełna 3 latce okulary przeciwsłoneczne. Mała ciągle podkrada moje...ale w jednym z optyków pani powiedziała że dzieci do 6 roku życia nie powinny nosić takich okularów bo to nic dobrego dla oczu. Dla ochrony oczu tylko czapka z daszkiem. Ale jak czytam pierwsze lepsze artykuły w internecie to okazuje się że to niezbędny gadżet dla malucha ...więc jak to w końcu jest ?
mmrs

Re: Okulary przeciwsłoneczne dla dziecka

Post autor: mmrs »

Też o tym słyszałam, że kapelusz albo czapka z daszkiem. Nawet najlepsze okulary z najzajebistszymi filtrami niestety ale zaburzaja akomodacje oka u rosnącego dziecka (to najintensywniejszy czas kiedy ten mały organizm rozwija się tak syzbko). I tego się trzymamy.

Okulary przeciwsłoneczne dla dzieci są dedykowane dzieciom po 6 roku życia. Można wtedy wybrać dla malucha coś bezpiecznego. I koniecznie w salonie optycznym. Tylko w takim przypadku będziesz miała pewnosć,ze okulary będa posiadały odpowiednie bezpiecznze filtry.

przymiar elektroniczny
ODPOWIEDZ