Edukacja domowa

Wszystko o dzieciach, wychowaniu, szkole, zabawkach. Jaki prezent kupić dla malucha? Jak przetrwać bunt dwulatka? W jaki sposób postępować z nastolatkiem?
BasiaT

Edukacja domowa

Post autor: BasiaT »

Hej wszystkim!

Czy słyszeliście może o czymś takim jak edukacja domowa? Czy Wasze dzieci korzystają z takiej formy nauki, w które to rodzic staje się nauczycielem dla swojego dziecka? Jestem bardzo ciekawa Waszego zdania. Sama jestem matką 5-latka i zastanawiam się, czy skorzystać z tej formy nauki. Nie pracuję ze względu na problemy zdrowotne, jestem na rencie, mogę całkowicie poświęcić się swojemu dziecku, żeby miało lepszy start w życiu. Wiele czytam na ten temat i powoli się przekonuję. Mimo to fajnie byłoby uzyskać od Was jakieś informacje w tym temacie. Będę wdzięczna!
tyska

Re: Edukacja domowa

Post autor: tyska »

Niestety nie jestem w stanie wypowiedzieć się na temat edukacji domowej, ponieważ niewiele wiem na ten temat. Natomiast ostatnio zaciekawił mnie temat ekosystemu 3D. Znacznie więcej na ten temat można przeczytać pod adresem https://banach3d.pl/ekosystem_banach_3d/ Chętnie poznam również waszą opinię na ten temat.
milenka

Post autor: milenka »

Jest to jakas opcja, choc moim zdaniem lepszym kierunkiem sa placowki prywatne jak https://h2h.edu.pl/rekrutacja-3/ gdzie dzieciaki maja jednak opcje nawiazywac przyjaznie, relacje spoleczne, rozwijac sie emocjonalnie i probowac roznych pasji i hobby. Oddzialy sa dodatkowo dwujezyczne, wiec juz od najmlodszych lat dziecko moze wlasciwie w naturalny sposob uczyc sie nowego jezyka, bo przez zabawe i aktywnosci codzienne. Zreszta wystarczy spojrzec na wyniki egzaminow jakie uczniowie H2H osiagaja, cos niesamowitego!
aliss

Post autor: aliss »

Wiecie - w sumie mamy takie strony , jak nowaera.pl - gdzie możemy kupić sobie różne ćwiczenia, materiały edukacyjne i w ten sposób też w domu przygotowywać się czy to egzamin ósmoklasisty , czy każdy inny. Także w domu też ważna jest edukacja.
Awatar użytkownika
erka

Post autor: erka »

Dzięki zastosowaniu druk 3d nauczyciele mogą tworzyć spersonalizowane materiały dydaktyczne dostosowane do indywidualnych potrzeb uczniów. Pozwala to na bardziej efektywne nauczanie i lepsze dostosowanie treści do różnych stylów uczenia się.
Gość

Post autor: Gość »

Ja jednak jestem za edukacją dzieci w szkole. A jak boicie się o ich zdrowie to tutaj https://www.compensa.pl/ubezpieczenie/nnw-szkolne/ macie opcje na dobre szkolne ubezpieczenia, nie przepłacicie u nich i są dobre warunki.
gimmame

Post autor: gimmame »

Mój narzeczony jest laborantem i robi sobie jakieś dodatkowe szkolenia, nie stoi w miejscu i za to go podziwiam. Dodatkowo wiem, że może na przykład mi pomóc, bo analizator procesowy i inne narzędzia, z których korzysta, pozwalają badać i analizować. Sądzę, że to naprawdę może sporo dać, nie sądzicie?
staśkaa

Post autor: staśkaa »

Wiecie w domu tak czy siak trzeba się uczyć, bo z samych zajęć człowiek tak wszystkiego nie zapamięta. Warto więc zaglądać na strony typu Nowa Era - ponieważ tam znajdziecie terminy egzaminu ósmoklasisty , wszelkie informacje dotyczące tych testów, a dwa znajdziecie też przygotowawcze materiały.
ODPOWIEDZ