Kuchnia

Poruszamy tu tematy związane z organizacją, sprzątaniem i urządzaniem domu. Zapraszamy do dyskusji.
Awatar użytkownika
Karolina_73

Kuchnia

Post autor: Karolina_73 »

Potrzebuję drewnianego kredensu do kuchni, ale nie chcę wydawać fortuny. Czy znacie jakieś sklepy z meblami używanymi lub jakieś targi staroci, gdzie można znaleźć coś ciekawego? Może któraś z Was ma jakieś sprawdzone miejsca? Zależy mi na tym, żeby kredens kuchenny był w dobrym stanie, ale nie musi być nowy. Chciałabym znaleźć coś oryginalnego, co będzie się wyróżniało.
miinerwa

Re: Kuchnia

Post autor: miinerwa »

Jeśli chcesz coś oryginalnego, to na targach staroci faktycznie można trafić perełki, ale czasem ich stan wymaga sporo pracy. Może warto rozważyć inne rozwiązanie – są firmy, które robią klasyczne meble, ale w nowoczesnym wydaniu. A jeśli chodzi o wyposażenie kuchni, to warto zwrócić uwagę na detale – np. zlewozmywak, który będzie pasował stylistycznie do takiego kredensu. Widziałem ostatnio ciekawe modele od Primagran, które mają nowoczesny design, ale wpasują się też w bardziej klasyczne wnętrza. Do tego duży wybór kolorów, więc można fajnie dopasować do drewnianych mebli.
ODPOWIEDZ